maandag 4 juni 2018

Gettogether Leiden en de MQG charity challenge

Wat hebben we weer een fantastische dag gehad in Leiden met de leuke mensen van het DutchMQG. 
Zo leuk om bekende en nieuwe gezichten te zien en te leren kennen, daar doen we het voor!

voorbereidingen in de trein onderweg naar Leiden 

Deze bijeenkomst stond in het teken van de MQG charity challenge. 
Dat houdt in dat je met je gilde een quilt maakt volgens een vooraf bepaald kleurenschema en thema. 
Je quilt wordt dan tentoongesteld op Quiltcon 2019 waarna je hem aan een goed doel gaat schenken. 


Dit jaar is het thema small piecing, oftewel patchwork met stukjes van maar 1" breed een leuke uitdaging dus! 

We begonnen de dag met een kopje koffie/thee en een echte Leidse lekkernij! Daarna kregen we een mooie fotoreportage te zien van Merel over de vorige jaren van charity quilts op quiltcon. Het was erg leuk om te zien dat er zoveel quilts hangen in dezelfde kleuren, die toch allemaal weer anders zijn. Het lijkt me fantastisch om daar tussen te lopen, maar we kregen zo een hele mooie impressie. Natuurlijk ook heel veel inspiratie opgedaan voor onze eigen quilt en voor toekomstige quilts. 



Toen kwam het moeilijke! Met een groep van 20 mensen 1 ontwerp kiezen! Gelukkig had ik alvast wat dingen voorbereid aan de hand van ideeën die we hadden verzameld op het forum. En toen bleek het helemaal niet moeilijk te zijn. Het was bijna unaniem! Na de lunch konden we lekker snel aan de slag. 

We gaan voor blokjes van 3" met small piecing. Je mag telkens 2 kleuren gebruiken. De stoffen hebben we gesponsord gekregen van Rinske Stevens, echt fantastisch! Het uitgangspunt is een bollenveld in perspectief, maar we zien wel waar het op uitkomt. Iedereen was erg enthousiast en met alle meegesjouwde naaimachines of met de hand werd er druk gewerkt. Vooral improv, meteen technieken delen en lekker praten over quilten. De tijd vloog voorbij en ik had nooit verwacht dat het zo zou worden! Wat een resultaat! we hebben samen al 108!!!!! blokken gemaakt in die paar uurtjes. En wat staan ze mooi bij elkaar. Zo zie je maar weer, iedereen doet iets anders en door een gezamenlijke opdracht past alles toch bij elkaar! Zeker leuk om zelf ook eens te proberen. 


Als je ook mee wilt doen dan kan dat natuurlijk! Je hoeft alleen maar lid te zijn van het DutchMQG, maar wie wil dat nou niet ;). Eind van de maand komen alle details online. Zo kunnen ook leden meedoen die er gisteren niet bij konden zijn! Zo wordt het echt ONS project, om elkaar te leren kennen, een uitdaging op quiltgebied aan te gaan en we steunen ook nog eens een goed doel! Welk doel weten we nog niet, maar iemand kan straks wegkruipen onder een fantastische quilt, gemaakt door heel veel enthousiaste quilters met heel veel plezier en liefde. 


Tjah, toen was het toch tijd om te stoppen. Nog even dit afmaken! Ja ik ben bijna klaar! Even blokjes tellen, foto's maken en gewoon maar even in stilte kijken en genieten. 

En opruimen natuurlijk, zo snel als het kwam was het eigenlijk ook weer weg.

Toen kwam de show&tell. Altijd een hele leuke afsluiting van zo'n dag. Mooi om te zien waar iedereen mee bezig is. Zoveel verschillende technieken en kleurencombinaties. Oooeehhh, Aaahhh… Leuk om je quilts eens te delen met liefhebbers, die weten hoeveel werk erin zit. 

Heel veel inspiratie dus en genoeg quiltkriebels om weer eens aan het werk te gaan. De naaimachine stond al een tijdje stil, maar ik kijk een hele leuke vakantieweek tegemoet en ik weet al wat ik ga doen ;) 

Fijne maandag! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten