woensdag 15 januari 2020

Een hele grote verandering...


Hallo!

Wat is het lang geleden dat ik hier een berichtje heb geplaatst. Meer dan een jaar zelfs. In 2019 moest het allemaal wat rustiger aan, maar ik ben helemaal klaar om weer aan de slag te gaan!
2020 is net begonnen (gelukkig nieuwjaar!!) en wat is er nu al een hoop gebeurd. Ik had allemaal mooie plannen en nog voor het jaar begon werden die door de war geschopt.
Ik wil met je delen hoe ik misschien wel de grootste keuze van mijn leven tot nu toe heb gemaakt. 

Het begon met een appje in de week voor kerst. Merel van Birdblocks Amsterdam vroeg me of ik nog langs kwam voor een van haar laatste winkeldagen. Helaas is ze genoodzaakt de winkel te sluiten. Als kleine webshop en professioneel lapjes-aaier kan je een aanbod voor een paar nieuwe meters stof natuurlijk niet afslaan en ik wilde ook gewoon graag nog een keertje langs voor de gezelligheid.Ik had een superleuke middag. Er waren best nog wat klanten. We hebben nog een beetje kunnen lachen en ik had heel veel moeite met het kiezen uit alle prachtige stoffen. Uiteindelijk een hele mooie selectie kunnen maken, o.a. een paar kleurencombi's voor de moderne beginnersserie waar ik mee bezig ben (spoiler alert!). Na heel wat snij- en vouwwerk stonden we op het punt om naar huis te gaan. Toen kwam de grote vraag... 
Wat zou je ervan vinden om alles over te nemen? uhh wat...Nee dat kan helemaal niet. Het is veel te veel, ik heb maar een kleine webshop enz. enz. Toch nog even gepraat en toen soort van in shock naar huis gereden. Die nacht (en de daaropvolgende :P) kon ik niet slapen en begon het idee door mijn hoofd te spoken. 

Je voelt het natuurlijk al aankomen ;) maar ik vertel nog even verder. 
Toen ik het gedraai om 4 uur echt zat was ben ik zachtjes uit bed gegaan en begonnen met schrijven, meten, rekenen en tekenen. Trots mijn plannen met mijn vriend besproken, maar wat een grote keuze zeg. Zoveel risco, zoveel werk. Heel veel gesprekken, meningen en idee├źn later, liet ik Merel weten dat we misschien toch interesse hadden. Mijn familie was er in eerste instantie niet zo enthousiast over. Vooruitdenken en beren op de weg zien, zit er goed ingeprent bij mij ;) 
Maar ook zij begonnen na een dag bij te draaien. Met het risico om een beetje zweverig te klinken, het voelde alsof alles op zijn plek viel, een grote kans, een keerpunt. We gingen het doen!


Een lekkere kerstvakantie, waar ik best naar uit had gekeken, viel in het water en we moesten flink aan de slag. De logeerkamer werd omgebouwd tot magazijn en er werd veel uitgezocht, weggegooid en weggestopt om later mee te dealen (ughh geen fijn vooruitzicht). De dag na kerst vroeg op om de boom weg te halen en ruimte te maken, want het ging nooit allemaal in die ene kamer passen. En toen met een XXL bus op naar Amsterdam. Het inladen ging allemaal sneller dan gedacht en voor ik het wist waren we weer thuis en hebben we met 5 man alles naar boven gesjouwd. De kamer vol, de woonkamer vol maar wat was ik blij! Moe maar voldaan 's avonds op de bank geploft. Ik had echt even de tijd nodig om het allemaal te laten bezinken. Ik kan het nog steeds moeilijk geloven. Het voelt alsof ik van een webshop als hobby naar een echt bedrijf ben gegaan, alsof ik nu pas echt ga beginnen! ik ben een grote stap dichter bij mijn droom van een echte winkel. Een plek met mooie materialen, om samen te komen en om te leren. Ik ben enorm dankbaar dat Merel het aanbod aan mij heeft gedaan en het voelt alsof ik haar werk mag voortzetten. Een echt keerpunt en we gaan er helemaal voor!!! 


Afgelopen week heb ik samen met mijn tante hard gewerkt om alle losse tassen uit te zoeken en de stoffen een beetje op kleur te leggen. Het is allemaal heel overweldigend en ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Er zijn ook zoveel opties! Doe ik eerst de rollen of eerst de bundels? Wat zet ik wel en wat niet in de shop? Wil ik de indeling op kleur, soort of collectie? Ik weet niet eens half wat er allemaal staat! Ik denk dat ik een redelijk plan heb inmiddels en de woonkamer is weer een beetje leefbaar. De eerste bundels staan op de foto en ik wacht op een beetje redelijk weer om de eerste rollen te kunnen fotograferen. First up: Ruby Star Society. XOXO

Deveney2 opmerkingen: